- Reklama -zprávy
- Reklama -

Jak se připravit na jarní rybářskou sezónu?

Pomalu se nám blíží čas, na který nedočkavě celou zimu čekali všichni rybáři – začátek jarní rybářské sezóny. Všichni doufáme, že k nám bude sv. Petr milostivý a pošle nám nějaké pěkné úlovky. Abychom měli při rybařině úspěch, nestačí se pouze spolehnout na trochu toho štěstí, důležité je mu jít trochu naproti. Jak? Řádně si připravte rybářské vybavení, a to dříve než začne sezóna.

Určitě si musíte sehnat povolenku na novou sezónu, chcete-li střídat revíry, pořiďte si celosvazovou. Někdy změna prostředí a způsobu chytání, jiné nástrahy na ryby, mohou pomoci k větším úlovkům. Nemůžete opakovat stále stejné chyby a očekávat lepší výsledky.

Porovnejte si i rybářskou tašku, použité háčky vyhoďte, nechte si namotat nový vlasec, zkontrolujte, jestli máte všude baterie – v příposlechu, ale i v čelovce. Vyperte si i oblíbené oblečení na ryby, naimpregnujte rybářskou obuv.

Vlastníte-li rybářský člun, pečlivě jej prohlédněte, zda není nijak poškozen, či se do něj v garáži přes zimu nepustily myši.

Nakupujte vybavení ve slevě

Před sezónou mají obchody s rybářskými potřebami značné slevy a různé výhodné akce, tak se podívejte na internet, jestli nemají zlevněné něco, co sháníte, díky tomu můžete ušetřit i několik tisíc. Třeba loňský model rybářského lehátka, stany, či přístřešky na ryby jsou v předjaří opravdu velmi zlevněné.

Organizace je důležitá

Vybavení si pečlivě zorganizujte, ať u vody netrávíte čas místo rybaření nekonečným hledáním nástrah a háčků. K přehlednému uspořádání se hodí organizéry a krabičky, nejlépe ty průhledné, ať máte hezky přehled o všem, co máte u vody sebou.

Celoživotní vzdělání

Nezapomeňte ani na vzdělání. Ve volném čase si přečtěte nějakou knihu o rybaření, či si pusťte na YouTube nějaká videa. Najdete jich tam spoustu, ve kterých se přední světoví rybáři chlubí svými tipy a triky na rybaření.

Related Posts

Comments

Exit mobile version