- Reklama -zprávy
- Reklama -

Rybář začátečník? Víte jak se připravit na jarní sezónu

Začal jste loni chytat ryby a přemýšlíte, zda jste nějaké své nové znalosti v oboru přes zimu nezapomněl? Sepsali jsme pro vás seznam toho, co byste měl na jaře zkontrolovat, než vyrazíte letos poprvé k vodě pozdravit sv. Petra, patrona všech rybářů.

Pruty a navijáky

Pruty a navijáky by se měly prohlédnout, zda nejeví nějaké známky opotřebení. Naviják si můžete nechat seřídit odborně v rybářské prodejně, nechte si namotat dostatečné množství vlasce. Když už budete v obchodu, nezapomeňte koupit krmení na ryby, nové háčky a návnady. Návnady na jaro jsou vhodné takové, jež nejsou příliš velké, ryby jsou po zimě pomalejší.

Rybářská povolenka

Před cestou k rybníku si musíte koupit rybářskou povolenku, bez ní a důležitých dokladů se k vodě nevydávejte, ať nemáte zbytečné problémy.

Doma si zkuste postavit rybářské křesílko, jestli je funkční a není někde po zimě děravé. I nafukovací rybářské čluny si zaslouží zevrubnou prohlídku, zda nejsou někde zpuchřelé.

Oblečení

Na jaře je počasí nevyzpytatelné, chvíli fouká vítr, chvíli svítí sluníčko a za hodinu začne pršet. Na jaro se hodí vrstvení, kvalitní spodní thermoprádlo, zateplená rybářská obuv a sluneční brýle s pokrývkou hlavy.

Důkladný výběr lokality

Jak jsme již psali v úvodu, ryby jsou po zimě unavenější. Čím teplejší vodu mají, tím více jsou aktivní. Chytejte na vodních plochách, kde je méně vody, kterou zvládnou prohřát i nesmělé jarní sluneční paprsky. Improvizujte a choďte na místa, která ještě neznáte. Je velmi pravděpodobné, že na místě, kde jste na podzim vytahoval jednu rybu za druhou, na jaře nic nechytíte.

Návnady na ryby

Jelikož jsou ryby na jaře líné a vybíravé, musíte jim nabídnout něco extra. Zakrmte je, zkoušejte nejrůznější kombinace návnad, krmení a atraktantů. Dávejte přednost živým návnadám (samozřejmě záleží, na jakou rybu se chystáte). Menší a kontrastně zabarvené návnady vám na jaře udělají vetší služhu než návnady příliš velké.

Related Posts

Comments

Exit mobile version